Սննդաբանն ամենաօգտակարն անվանել է լորենու մեղրը

Մանրամասներ
մեղր

Դիետոլոգ Ելենա Սոլոմատինան ամենաօգտակարն անվանել է լորենու մեղրը, քանի որ այն ունի ջերմության բարձրացման ազդեցություն և կարող է օգնել մրսածության դեպքում։

Մոսկվա 24-ի հետ զրույցում մասնագետը նշել է, որ լորենու մեղրը նաև լավ ցավազրկող է։ Այն կարող է թեթևացնել ոսկորների և մկանների անհանգստությունը, երբ ամբողջ մարմինը ցավում է հիվանդության ժամանակ։

Սոլոմատինան նշել է, որ լինդենը հանգստացնող ազդեցություն ունի, ուստի լորենու մեղրով թեյից հետո մարդը լավ կքնի։

Լորենուց բացի, սննդաբանի կարծիքով, օգտակար է ակացիայի մեղրը, որն ամենաքիչ քանակությամբ շաքար է պարունակում, գրում է RT-ն։ Այս առումով այն այնքան էլ վնասակար չէ արյան բարձր գլյուկոզայի հակված մարդկանց համար։ Մինչդեռ բժիշկը զգուշացրել է՝ սա չի նշանակում, որ այն կարելի է գդալներով ուտել։

Օգտակարությամբ երրորդ տեղում մասնագետը դասել է հնդկաձավարի մեղրը, որը պարունակում է մեծ քանակությամբ երկաթ և ամինաթթուներ։ Այն լավ ամրացնում է իմունային համակարգը, էներգիա է հաղորդում օրգանիզմին։