Կարտոֆիլը կարելի է այնպես պատրաստել, որ այն դառնա տոնական սեղանի գլխավոր ուտեստը

Պատրաստման եղանակը

Բաղադրիչներ

  1. Կարտոֆիլ – 2 հատ
  2. Կարագ – 100 գ
  3. Պարմեզան պանիր – 100 գ
  4. Բուսայուղ – 100 գ
  5. Սերուցք – 60 մլ
  6. Պինդ պանիր – 60 գ
  7. Աղ՝ ըստ ցանկության

Պատրաստման եղանակը

  1. Կարտոֆիլը լավ լվանալ:
  2. Կտրվածքներ անել, բայց մինչև վերջ չկտրել:
  3. Պանիրը և կարագը շերտերի բաժանել և ըստ հաջորդականության տեղավորել կարտոֆիլի կտրվածքների մեջ:
  4. Կարտոֆիլները 45 րոպե պետք է եփել 200 աստիճան ջեռոցում: Այնուհետև պետք է հանել և լցնել սերուցքը:
  5. Ինչից հետո ավելացնել քերիչով անցկացրած պանիրը և ևս 15 րոպե եփել ջեռոցում:
  6. Պատրաստի կարտոֆիլները կարելի է զարդարել կանաչիով: