Բելգիական վաֆլիներ. ինչպես պատրաստել հանրահայտ քաղցրավենիքը

Վաֆլիները կարելի է մատուցել հարած սերուցքի, շոկոլադե ջնարակի կամ հատապտուղների հետ

1

Բաղադրիչներ

  1. Չոր խմորիչ – 1 թ/գ
  2. Տաք կաթ – 250 մլ
  3. Շաքարավազ – 100-150 գ
  4. Ալյուր – 250-300 գ
  5. Սենյակային ջերմաստիճանի ձու – 3 հատ
  6. Կարագ – 150 գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Տարայի մեջ լցնել տաք կաթը և խմորիչը, խառնել:
  2. Ձվերը հարել շաքարավազի հետ, մինչև զանգվածը լավ սպիտակի:
  3. Կաթով լի տարայի մեջ ավելացնել ձվային զանգվածը և խառնել:
  4. Ավելացնել ալյուրը և խառնել՝ մինչև ստացվի միասեռ, առանց գնդիկների զանգված:
  5. Լցնել հալեցրած կարագը, խառնել:
  6. Ստացված խմորը ծածկել սննդային ժապավենով և մեկ ժամ թողնել տաք վայրում, որպեսզի հասունանա:
  7. Հասունացած խմորը վերցնել գդալով՝ աշխատելով չխախտել խմորի եթերայնությունը, և լցնել վաֆլի թխելու համար նախատեսված սարքի մեջ: Վաֆլիները թխել այնքան, մինչև ոսկեգունի:
  8. Վաֆլիները կարելի է մատուցել հարած սերուցքի, շոկոլադե ջնարակի կամ հատապտուղների հետ: