Սեխը կիտրոնով խաչասելով՝ ճապոնացի ֆերմերները նոր մրգեր են աճեցնում

Մանրամասներ

Ճապոնացի ֆերմերները նոր միրգ են աճեցրել։ Այն այժմ կոչվում է «կիտրոնով սեխ», քանի որ այն կլոր է եւ հյութալի՝ սեխի պես քաղցր ու կիտրոնի պես մի փոքր թթու համով, փոխանցում է NEWS.am-ը:

Այն կարծես ձմերուկ լինի, բայց առանց գծերի, իսկ ներսում սպիտակ է։ Ըստ տեղեկությունների՝ մրգի հյուսվածքը սկզբում տանձի պես փխրուն է, բայց հասունանալուն պես դառնում է շատ ավելի փափուկ, ուստի այն վայելելու մի քանի տարբեր եղանակներ կան: Նոր պտուղը սահմանափակ քանակությամբ աճեցնում են Հոկայդո նահանգի հինգ ֆերմերներ:

Ըստ Japan Today-ի՝ Suntory Flowers ճապոնական այգեգործական ընկերությունը, որը մշակել է միրգը, ասել է, որ եզակի միրգը մշակել է սեխի սորտից, որն ի սկզբանե ներմուծվել է արտասահմանից եւ աշխատել է դրա վրա վերջին հինգ տարիների ընթացքում:

Ներկայիս արտադրանքը, որը խաչված է կիտրոնների հետ, աճեցման մեթոդների ու բերքահավաքի ժամանակաշրջանի անթիվ փորձերի արդյունք է: Եվ վերջապես նրանք կարող են վաճառել դրանք։

Ընթացիկ տարում ընկերությունը նախատեսում է աճեցնել շուրջ 3800 միրգ, որը մինչեւ օգոստոսի վերջ կվաճառվի Սապորո սուպերմարկետներում։ Դրանք ներկայումս վաճառվում են յուրաքանչյուրը 3220 իենով (22 դոլար):

Սա ճապոնական շքեղ մրգերի շուկայի վերջին հավելումն է, որը ներառում է սպիտակ ելակ, քառակուսի ձմերուկ, մանդարին-նարնջագույն հիբրիդներ եւ Ruby Roman խաղող ու Miyazaki մանգո, որոնք ամենաթանկն են աշխարհում: