Հայտնի է դարձել ծերացումը դանդաղեցնող հատապտուղը

Մանրամասներ

ա

Մի քանի վիտամինների եւ միկրոէլեմենտների պարունակության բարձր մակարդակը կապույտ ցախկեռասը դարձնում է իմունիտետը բարելավող կարեւորագույն հատապտուղներից մեկը: Նման տվյալներ է բերում РБК- ն՝ ընդգծելով, որ բույսը կարելի է նաև հակաօքսիդանտների քանակով ռեկորդակիր համարել։

Վերջին հանգամանքն օգնում է դանդաղեցնել օրգանիզմի ծերացումը՝ միաժամանակ բարենպաստ ազդեցություն ունենալով ուղեղի, սրտի, լյարդի և անոթների վիճակի վրա։

«Ցախկեռասը եւս մեկ հատկանիշ ունի, որը պայմանավորված է դրա մեջ պարունակվող միկրոէլեմենտներով», — պատմել է բժշկական գիտությունների դոկտոր Վլադիմիր Պոդխոմուտնիկովը: - Վիտամին K, որը հայտնաբերվել է ցախկեռասի օրական չափաբաժնի մեջ, ապահովում է կալցիումի առավելագույն յուրացում: Մեկ այլ կարեւոր կետ է՝ ցախկեռասի մեջ կալիումի եւ մագնեզիումի առկայությունը։ Այդ երկու միկրոէլեմենտների համադրությունը ապահովում է սրտի կանոնավոր աշխատանքը»:

Նաեւ նշվում է կապույտ ցախկեռի օգտակարությունը արյան վարակ առաջացնող բակտերիաների դեմ պայքարում, պերիտոնիտը եւ մի շարք այլ վարակիչ հիվանդություններ:

Պոդխոմուտնիկովը նշել է, որ լավ է պահել հատապտուղը սառեցված տեսքով, ինչը թույլ է տալիս պահպանել դրա օգտակար հատկությունները առավելագույն մակարդակում: Իսկ ահա եփումը կապույտ ցախկեռասը շատ վատ է տանում, ուստի մուրաբաների պատրաստման ժամանակ այն ավելի լավ է չհասցնել սահմանային ջերմաստիճանների:

«Ցախկեռասի օգտագործման համար հակացուցումներ չկան, բացառությամբ B խմբի վիտամինների հանդեպ ալերգիայի: Խորհուրդ է տրվում օգտագործել այս հատապտուղը օրական 100 գրամից ոչ ավելի», — եզրափակել է Պոդխոմուտնիկովը:

Աղբյուր` Փաստինֆո