Ամանորյա հավը՝ նարնջով․ Հետաքրքիր և տարբերվող

Մանրամասներ
ծխ՛;լկմ

Կարմրեցրած հավ նարինջով շատ համեղ Ամանորյա բաղադրատոմսեր է և կարելի է մատուցել Ամանորյա սեղաններին:

Բաղադրիչներ

Հավ 1.5 կգ

Նարինջ 2 հատ

Ձեթ 2 ճ/գ

Կարմիր աղացախ պղպեղ 1 ճ/գ

Աղ

Պատրաստման եղանակ

Նարնջի կեղևը մաքրել, միջուկը կտրտել: Խառնել աղացած կարմիր պղպեղը, յուղը և աղ:

Հավի մեջ նարնջի միջուկ դնել, կաշին ամրացնել փայտիկներով: Սոուսով պատել, փաթաթել թելով:

Շարել տապակի մեջ:

20 րոպե եփել 200 աստիճան տաքացված ջեռոցում, այնուհետև ջերմաստիճանն իջեցնել մինչև 180 աստիճանի և թողնել ևս 40-50 րոպե:

Դանակով կտրվածք անել հավի վրա, եթե հյութ դուրս չգա, ուրեմն միսը պատրաստ է: