Կարամելային սոուս

Մատուցել տաք վիճակում

Բաղադրիչներ

  • մանր շաքարավազ - 100գ
  • սերուցք`33% յուղայնության - 100գ
  • կարագ - 50գ
  • ջուր - 60մլ
  • մի պտղունց աղ

Պատրաստման եղանակը

  • Կաթսայի մեջ խառնելով հասցնել եռման աստիճանի շաքարը և ջուրը։
  • Մեկ այլ կաթսայի մեջ տաքացնել սերուցքը։
  • Հենց որ շաքարը լուծվի ջրի մեջ իջեցնել սիլիկոնե վրձինը և անցկացնել կաթսայի պատերով, որպեսզի օշարակը չբյուրեղանա։
  • Եռացնել կարամելը 3-4 րոպե։
  • Անջատել կրակը, լցնել 2-3 ճ/գ սերուցք, խառնել, լցնել մնացած սերուցքը, ևս մեկ անգամ խառնել։
  • Միացնել կրակը, եփել այնքան մինչև սոուսը դառնա միատարր։
  • Հանել կրակի վրայից,ավելացնել աղը և կարագը։
  • Մատուցել տաք վիճակում։
  • Պահել սառնարանում 10 օրից ոչ ավելի։