Գիտնականները հայտնաբերել են սառեցված մրգերի անսպասելի օգուտը

Մասնագետները խորհուրդ են տալիս սառեցված արտադրանք ընտրելիս ուշադրություն դարձնել բաղադրության մեջ տարբեր հավելումների բացակայությանը

Սառեցված բանջարեղենը, մրգերը եւ հատապտուղները կարող են ավելի շատ հանքանյութեր եւ վիտամիններ պարունակել, քան թարմերը: Այսպիսի եզրակացություն են կատարել Հյուսիսային Կարոլինա նահանգի համալսարանի հետազոտողները, հայտնում է CNN-ն:

Հետազոտության առաջատար հեղինակ Ալի Բուզարին նշում է, որ սառեցնելը մրգերի եւ բանջարեղենի մեջ սննդարար նյութերի պահպանման լավագույն միջոցն է: Ինչի՞ հետ է սա կապված: Պատասխանը պարզ է՝ սառեցման համար օգտագործում են հասած մրգերն ու բանջարեղենը, երբ դրանց մեջ վիտամինների եւ հանքանյութերի պարունակությունն առավելագույնի է հասնում: Իսկ ահա վաճառքի համար պտուղները եւ հատապտուղները հաճախ կիսահասած են հավաքում, ինչը օգնում է պահեստներում դրանք պահելու ժամկետի մեծացմանը:

ԱՄՆ գյուղատնտեսության նախարարության աշխատակից Ջին Լեսթերի խոսքով՝ հասած մրգերում վիտամինների եւ հանքանյութերի պարունակությունը կարող է 10-50 տոկոսով ավելի լինել, քան վաճառելու համար խանութ մատակարարվողների մեջ: Մասնագետները խորհուրդ են տալիս սառեցված արտադրանք ընտրելիս ուշադրություն դարձնել բաղադրության մեջ տարբեր հավելումների բացակայությանը: Դրանից բացի, փաթեթավորված մրգերը, բանջարեղենը եւ հատապտուղները պետք է ամուր լինեն, այլ ոչ թեթեւակի հալված: