Տնական կվաս

Պատրաստման եղանակը

Բաղադրիչներ

  1. Սառը ջուր – 5 լ
  2. Եղերդակ (Цикорий) – 2 թ/գ
  3. Կիտրոնաթթու – 1 թ/գ
  4. Շաքարավազ – 650 գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Բոլոր բաղադրիչները լցնել կաթսայի մեջ և դնել կրակի վրա:
  2. Եռալուց հետո անջատել և սառեցնել մինչև թարմ կաթի ջերմաստիճանի:
  3. Ավելացնել 5 գ խմորիչ:
  4. Սպասել 3-4 ժամ, որպեսզի փրփուր հայտնվի (եթե փրփուր չառաջանա, գիշերը թողնել տաք վայրում):
  5. Պատրաստի կվասը լցնել շշերի մեջ և սառեցնել: