Մասնագետները հայտնել են քաղցկեղի եւ սրտի հիվանդությունների կանխարգելման համեղ միջոցի մասին

500 մգ ֆլավոնոիդներ կապահովի մեկ գավաթ թեյը, մեկ նարինջը, 100 գրամ բրոկոլին եւ 100 գրամ հապալասը

Ֆլավոնոիդներով (բուսական պիգմենտներով) հարուստ մթերքների գործածումը կօգնի օրգանիզմը պաշտպանել քաղցկեղի եւ սրտի հիվանդությունների զարգացումից:

Էդիթ Քոուենի համալսարանի (Ավստրալիա) հետազոտողները 23 տարի շարունակ ուսումնասիրել են ավելի քան 53 հազար մարդու սննդակարգը: Պարզվել է, որ նրանք, ովքեր գործածել են օրական 500 միլիգրամից ոչ պակաս ֆլավոնոիդներ, հազվադեպ են մահացել քաղցկեղի կամ սրտի հիվանդությունների հետեւանքով, ընդ որում՝ սա վերաբերել է նաեւ ծխողներին եւ ոգելիցի սիրահարներին:

500 մգ ֆլավոնոիդներ կապահովի մեկ գավաթ թեյը, մեկ նարինջը, 100 գրամ բրոկոլին եւ 100 գրամ հապալասը:

Առայժմ հստակ չէ օրգանիզմի վրա ֆլավոնոիդների բարերար ազդեցության մեխանիզմը, սակայն գիտնականները չեն բացառում, որ դրանք նվազեցնում են բորբոքային պրոցեսների մակարդակը:

Ավելի վաղ ապացուցվել էր դրանց դրական ազդեցությունը մարդու արյունատար անոթների վրա, գրում է  NEWS.am Medicine