«Ուզբեկական». հյութեղ աղցան

Այն շատ դուր կգա հատկապես տղամարդկանց

Բաղադրիչներ

  • տավարի միս - 500 գ
  • բողկ - 300 գ
  • սոխ - 100 գ
  • մայոնեզ - 4-5 ճ/գ
  • սև հատիկավոր պղպեղ - 4- 5 հատ
  • դափնու տերև (лавровый лист) - 2 հատ
  • աղ - ըստ ճաշակի
  • բուսայուղ

Պատրաստման եղանակը

Հատիկավոր պղպեղն ու դափնու տերևը լցնում ենք ջրով լի կաթսայի մեջ, ավելացնում ենք տավարի միսն ու 1-2 ժամ եփում ենք:

Սոխը մաքրում ու կիսալուսնաձև կտրատում ենք:

5-10 րոպե տապակում ենք բուսայուղով լի տապակի մեջ:

Տավարի միսը փոքրիկ, երկարավուն կտորների ենք բաժանում:

Բողկը մաքրում ու անցկացնում ենք քերիչով:

Տավարի միսը, բողկը, տապակած սոխը լցնում ենք աղցանամանի մեջ: Համեմում ենք աղով, ավելացնում ենք մայոնեզն ու լավ խառնում ենք:

Հյութեղ ու անչափ համեղ աղցանը պատրաստ է:
Համեղ ու հագեցնող աղցան մսով, որը շատ դուր կգա հատկապես տղամարդկանց:

1

1

1

1

1

1

1

Blognews.am