Համեղ և անուշաբույր «Տնական» հացի ամենապարզ բաղադրատոմսը

Խոհանոցային գաղտնիքներ

Բաղադրիչներ

  1. Ալյուր – 400-450 գ
  2. Կաթ – 300 մլ
  3. Չոր դրոժ – 7 գ
  4. Շաքարավազ – 2 թ/գ
  5. Աղ – 1 թ/գ
  6. Բուսայուղ – 3 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Տաք կաթի մեջ ավելացնել դրոժ և շաքարավազ, ավելացնել 100 գ ալյուր և խառնել:
  2. Ծածկել սրբիչով և թողնել տաք տեղում մոտ 20 րոպե, որպեսզի խմորը բարձրանա:
  3. Հետո ավելացնել բուսայուղ և աղ, մնացած ալյուրը և խմոր հունցել:
  4. Նորից ծածկել սրբիչով և թողնել տաք տեղում ևս 30 րոպե:
  5. Կաղապարը յուղապատել և լցնել խմորը:
  6. Թողնել ևս որոշ ժամանակ՝ խմորի վերջնական բարձրանալու համար:
  7. Թխել 35-40 րոպե, 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: