Կարամելային կրեմ՝ տորթերի համար. պատրաստեք ու վայելեք կարամելի անուշ համն ու բույրը

Պատրաստման եղանակը

Բաղադրիչներ

  • կաթ - 0,5 լ
  • շաքարավազ - 220 գ
  • օսլա (крахмал) եգիպտացորենի - 60 գ
  • ձու - 2 հատ
  • վանիլինի էսենցիա - 1 թ/գ
  • սերուցք (33% յուղ.) - 120 գ
  • կարագ - 150 գ

Պատրաստման եղանակը

Շաքարավազը լցնում ենք կաթսայի մեջ ու տաքացնում ենք այնքան, մինչև շաքարավազը լուծվի։

11

Առանձին կաթսայի մեջ լցնում ենք սերուցքն ու հասցնում եռման աստիճանի, որից հետո ավելացնում ենք շաքարավազի զանգվածին, խառնում ենք՝ ստանալով միասեռ զանգված։ Այնուհետև 200 մլ կաթը հասցնում ենք եռման աստիճանի։

12

Ձուն, օսլան, վանիլինն ու շաքարավազը խառնում ենք և ստացված զանգվածին ավելացնում սառը կաթը։

13

Ավելացնում ենք 200 մլ տաք կաթն ու խառնում ենք։

Այնուհետև ավելացնում ենք արդեն պատրաստ սերուցքային կարամելն ու թողնում ենք, որ հանգստանա։

Առանձին տարայի մեջ հարում ենք փափկած կարագը, որին կամաց-կամաց ավելացնում ենք արդեն սառած կարամելային կրեմը։

Համեղ կարամելային կրեմը պատրաստ է։

14