Նրբահամ շոկոլադե թխվածքաբլիթ՝ ընկույզով

Մանրամասներ

ա

Բաղադրիչներ

1. Ալյուր – 170 գ

2. Կարագ – 110 գ

3. Ձու – 1 հատ

4. Շագանակագույն շաքարավազ – 130 գ

5. Շոկոլադ – 150 գ

6. Ընկույզ – 90 գ

7. Խոշոր ծովի աղ – 4 գ

Պատրաստման եղանակը

1. Փափուկ կարագը հարել շաքարավազի հետ, մինչև միասեռ զանգված դառնալը:

2. Ավելացնել մանրացրած ընկույզը, շոկոլադը, խառնել:

3. Զանգվածին ավելացնել ալյուր, հետո՝ ձու, և վերջում՝ աղ (այն չպետք է հալչի):

4. Արագ խմոր հունցել: Խմորը պետք է լինի փափուկ և յուղոտ, բայց չպետք է կպչի ձեռքերին:

5. Խմորից գնդիկներ ձևավորել:

6. Գնդիկներն իրարից բավականին հեռավորության վրա շարել յուղաթղթով պատված տապակին:

7. Թխվածքաբլիթները թխել 15-18 րոպե, նախապես 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

8. Թխելուց հետո թողնել տապակի վրա, մինչև լրիվ սառչելը:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

168.am