Մարինացված բազուկ՝ ձմեռվա համար

Կսիրահարվեք առաջին անգամից

Բաղադրիչներ

  1. Թարմ բազուկ
  2. Շաքարավազ – 4 թ/գ
  3. Քացախ (9%) – 3 ճ/գ
  4. Ջուր – 1 լ
  5. Աղ – 4 թ/գ
  6. Սև հատիկավոր պղպեղ – 5-7 հատ
  7. Դափնու տերև – 1 հատ

Պատրաստման եղանակը

  1. Եփել բազուկը մոտ 30-40 րոպե: Հետո թափել ջուրը և սառեցնել:
  2. Սառելուց հետո բազուկը մաքրել և կտրատել:
  3. Կտրատված բազուկը շարել 0.5 լ կամ 0.7 լ ստերիլ բանկաների մեջ, բայց ամբողջ բանկան չլցնել:
  4. Ոչ մեծ թասի մեջ ջուրը հասցնել եռման, ավելացնել շաքարավազ, աղ, դափնու տերև և պղպեղ:
  5. Եռացնել մի քանի րոպե, վերցնել կրակից, ավելացնել քացախը:
  6. Մարինադը լցնել բազուկի վրա:
  7. Ստերիլացնել բանկաները 10-15 րոպե:
  8. Դրանից հետո փակել մետաղյա կափարիչներով:
  9. Պահպանել սառը տեղում: