Լազանյա՝ առանց մսի

Պատրաստման եղանակը

Բաղադրիչներ

  1. Լազանյայի թերթիկներ – 450 գ
  2. Շամպինիոն – 400 գ
  3. Սմբուկ
  4. Սոխ
  5. Ձու
  6. Սխտոր – 2 ատամիկ
  7. Ռեհան և մաղադանոս – մեկական փունջ
  8. Տոմատի մածուկ – 500 գ
  9. Սերուցքային պանիր – 400 գ
  10. Պարմեզան – 150 գ
  11. Աղ, պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Միջին կրակի վրա տաքացնել յուղը: Կտրատված բանջարեղենը տապակել 3-5 րոպե: Լցնել տոմատի մածուկը:
  2. Սերուցքային պանիրը, ձուն, կտրատված կանաչիները և պարմեզանի կեսը խառնել, համեմել աղով և պղպեղով:
  3. Կաղապարի մեջ շերտերով դասավորել. լազանյայի թերթիկներ, սերուցքային պանիր, բանջարեղեն: Վերջին շերտի վրա պարմեզան շաղ տալ:
  4. Փայլաթիթեղով ծածկված լազանյան թխել 50 րոպե, 200 աստիճան ջեռոցում: Պատրաստ լինելուց 10 րոպե առաջ փայլաթիթեղը հեռացնել: